Intervjuv med Lycia (Johan, Februari 2000)

Berätta om dig själv.
Jag är 21 år gammal, kvinna och bor i Kanada. Nitro, som har gjort SPC spelaren ZD-SPC är min bror.

Hur och när kom du in i Emulator "Scenen"?
Jag tror jag upptäckte emulatorer när min bror lät mig spela Tetris på hans dator för ungefär 3 år sedan. Jag är en pusselspel fantatiker och jag tyckte det var otroligt att man kunde spela NES versionen av Tetris på en dator. Så, jag det var så jag blev intresserad.

Kommer du ihåg vilken NES emulator det var?
Jag tror det var NESticle, men jag är inte helt säker.

Hur fick du din nuvarande position hos Zophar's Domain?
Jag har besökt Zophar's Domain i över 2 år nu, och så blev min bror "anställd" där. Så jag började hänga runt med Zophar och resten av gänget, vi blev goda vänner, vi hade kul, och för ett år sen, blev jag anställd. Men Zophar's Domain hade för många anställda, så jag och Zophar "sparkade" mig och jag lämnade ZD. Men jag umgicks fortfarande med dom alla, hehe. Sen fanns det en poll om nyhetsbrev och sånt, och 9 dagar innan "Believe" dagen, gjorde jag en, Zophar recensera den, och jag blev anställd på ZD's tredje födelsedag och jag fick även börja ta hand om Frontends och WinAMP skin sektionerna.

Jag har lagt märke till att ända sen du började jobba på ZD, har det varit mycket fler uppdateringar, jag antar att du har gjort massvis för ZD.
Jepp. Hehe. Jag respekterar verkligen Zophar.

Har du någon favorit konsol?
Jag älskar NES, men, jag tycker x86000 är ett fantastiskt system. Jag gillar arkad också. Men om jag måste välja får det bli NES.

Har du någon favorit emulator?
Det måste vara ZSNES.

Ett sant mästerverk.
zsKnight och _Demo_ gjorde ett fantastiskt job med ZSNES Ljudkärnan och hastigheten är ett mästerverk i sig.

Om du skrev en emulator, vilket system skulle du vilja emulera/se emulerat?
Jag skulle älska att koda en NES emulator. Det finns mycket dokumentation och jag har läst en hel del om systemet och den första emulatorn jag provade, var en NES emulator. Så, det är ganska logiskt :).

Vad har du för framtida planer?
Jag skulle vilja göra ett bildarkiv av någonting. hehe. Jag har en idé, men den håller jag för mig själv tills jag fått ihop alla bilder jag behöver.

Finns det någon speciell emulator du ser fram emot?
Nu när UltraHLE fick en egen domän, så ser jag fram emot UltraHLE's återkomst.

Vad tycker du om scenen som den ser ut idag?
Jag tycker den fortfarande är ganska aktiv och växer sig starkare, men den har sina tysta perioder, men det är naturligt. Varenda levande ting behöver sova, och jag anser att emulator scenen är väldigt levande när nya emulatorer kommer, och nya sidor öppnas dagligen. Jag tycker att emulation bara kommer att bli populärare. Det finns så många system/konsoler som inte har blivit emulerade än, det är bara en fråga om tid innan dom blir det.

Tack så mycket för att du ställde upp på den här intervjun, jag önskar dig lycka till i framtiden.
Tack för intervjun :)