Swedish
Emulation
News
30/4 2001


GoodVECT 1.02

GoodVECT har uppdaterats och klarar nu 171 rommar.

Good

Pollen uppdaterad

Förra gångens resultat:

Resultatet gör ju att vi kommer fortsätta med översättningsnyheter på samma vis som tidigare. Rösta gärna i den nya.

Grattis!

Jag skulle på SENs vägar vilja gratulera vår kung Karl XVI Gustav på sin 55:e födelsedag.
GRATTIS!!!

*uppdatering av sonar*
www.republik.nu ;)

Fakta: Sanite är ett psykfall

Minst sagt. Jag hatar allt som har med HTML och GIF och allt att göra. Jag har pillat med arkiveringen ett bra tag och på jag hatar alla webbläsare. På något sätt så sparar den alla gamla bilder, trots att man rensar cachen och startar om datorn. Uppdaterar bara bildern med F5 och sen CTRL + F5 och sådant. ÄNDÅ visar den de gamla bilderna. Sen tar man bort filerna från servern. Hur kan då IE ladda fram en bild som inte finns på varken servern eller på sin egen hårddisk... Jag fattar inte! Och lika dant med vissa sidor som ligger på servern men ÄNDÅ ger mig ett 404. Jag förstår mig inte på sådant... Arkiveringen kanske funkar och kanske inte... Vi får hålla tummarna. Jag kan iaf inte se skillnaderna jag gör.

Nyhetsarkivet

Jag upptäckte just att nyhetsarkiveringen ser förjävlig ut! Men jag har gjort ett försök att fixa till den så vi får se om det hjälper.

29/4 2001


Super Robot Wars 3

Gideon Zhi postade ett meddelande på Whirlpools webboard och sa att hackningen i SRW3 (SNES) har gått upp från 20% till 60% den här veckan!

Aeon Genesis Translation Proclamation

FinalBurn Hack 1.6

En ny version av FinalBurn Hack, den hackade versionen av den lerlagda Arkad/CPS-2 emulatorn, har släppts.
Nytt är:

 • Fixed CrC's For The Patched Version of the Xor Files for Powered Gear. (Thanks Haze)
 • Added 3 Players for Powered Gear. (Thank to HyperYagami For the Correct Values)Pete's GPU PSEmuPro plugins

Pete har uppdaterat sina plugins till PSX emulatorn PSEmuPro.
De stöder OpenGL, D3d DX7, D3d DX6 & Software.
Nytt är:

 • Some garbage removed
 • GT2 crash/shadows fixed
 • More splash screens displayed
 • Frame buffer reading


Zophar's plugin sektion

28/4 2001


Ny Design och nya tag inför sommaren

Nu har jag gjort klart sommardesignen och ni ser resultatet framför er. Det blir lite Megaman tema den här gången. Även alla undersidor, sektioner med mera är uppdaterade och optimerade för att gå snabbare att ladda och vara smidigare att uppdatera. Lite gladare blev de också. Kommentarer/fel/buggar eller annan feedback uppskattas alltid för att kunna göra SEN ännu bättre och det är bara att maila.

En del nya sektioner är också på planeringsstadiet. Tack till RED_XVII och [CL] för alla tips till dessa.

RockNES Status

Teamet bakom NES emulatorn RockNES meddelar på sin hemsida att de håller på att beta-testar nätverksstöd och en del andra nya finesser inför vad som ser ut att bli den sista versionen av emulatorn.

RockNES hemsida

EmuViews stänger

En efter en stänger de... Retrositer, NES-siter, emusiter... Denna gång är det sidan EmuViews som stänger ned. EmuViews var en mycket uppskattad site och det är fruktansvärt tråkigt att den gått samma öde till mötes som så många andra bra sidor detta år.

GoodVect 1.00

GoodVect är förkortning för Good Vectrex och är alltså romsamlarprogrammet för General Computer Vectrex (som är det fulla namnet). Denna version sägs vara komplett redan i första releasen men det saknas faktiskt en väldigt sällsynt rom. Totalt 148 rommar finns med i databasen iallafall.

GOOD Verktyg

ZD uppdaterar arkiven

Zophar's Domain har uppdaterat arkiven innehållande:

  - GameBoy (.SAV) SRAM Saves- MEKA (.S00) Save States
  - ZSNES (.ZST) Save States
  - NESticle (.NSM) Movies
  - 8-bit Nintendo (.NSF) Music
  - ZSNES (.CHT) Cheats
Zophar's Domain

Overclocked Remix

... är uppdaterad, nya låtarna är:

 • Doom II 'Monster Condo'
 • Princess Tomato in the Salad Kingdom 'TomatoJuice'
 • Zelda: Links's Awakening 'MysteriousGroove'
 • Secret of Mana 'FearOfTheFlavaa'
Overclocked Remix

27/4 2001


Vice Translations

Idag blev Vice Translations uppdaterat:

 • Wai Wai World 2: Kitsune Sniper har äntligen gjort klart denna översättning, det var ju trots allt bara lite grafik och titelskärmen som var på japanska. Patchen finns på Vice Translations projekt-sida.
 • Doki Doki Panic!! (Famicom Disk System): Kitsune Sniper gjorde en titelskärmshack till detta spel. Men det är ju en översättning =P
 • Card Captor Sakura - Tomoe Shougakkou Undoukai (GBC): Detta är ett sportspel till GBC som bygger på animen med samma namn. En preliminär scriptdump har dumpats och lite grafik har ändrats, men en del av grafiken är komprimerad, men Kitsune tror att han har läget under kontroll.
 • Samurai Pizza Cats (NES): Detta spel är en Ninja Gaiden 2-klon som bygger på Samurai Pizza Cats-animen. Kitsune jobbar med Neophyte Productions med detta projekt. Alerith (från Neophyte Productions) översätter och Kitsune hackar.
 • Akumajou Special: Boku Dorakyura Kun (NES): Det finns fortfarande ingen översättare till detta projekt. Kitsune kommer fortsätta hacka på det när scriptet är helt översatt.
 • Nekketsu Koukou Dodgeball Bu - Soccer Hen (NES): Inget har hänt med projektet, men Kitsune kommer kanske fortsätta med det i sommar.
 • Nettou The King Of Fighters '96 (GB): Fortfarande ingen översättare till detta projekt heller, men Kitsune har bestämt sig för att hacka om allt, fast titelskärmen är komprimerad. Så om översättningen blir klar så kommer den att vara 99%.
 • Ys III: Wanderers From Ys (NES): Två tredjedelar av scriptet har blivit översatt av Satoshi Lufkin och insertningen verkar inte bli några problem för Kitsune.
 • Nightmare Collection: Dead of the Brain 2 (PC-98): Kitsune kan dumpa ett script, men det är inte lätt. Men eftersom ingen verkar intresserad kommer han nog inte göra det.
 • Popful Mail (PC-98): Texten har hittats, men spelet har pointersarna i speltexten, så det verkar vara omöjligt att dumpa och ändra. Projektet är nerlagt.
 • Dokapon!! Millenium Quest (GBC): Ingen grafik är komprimerad, men det är däremot texten, så projektet är nerlagt.

Vice Translations

Photograph Boy

Zatos har börjat översätta Photograph Boy till PC-Engine, men han har lite problem med pointersarna och titelskärmen. Annars bör det inte ta så lång tid.

Zatos Hacks

Dragon Quest 3

Illuminus blev uppdaterad igår med nyheten att harmony7, en av de som hackade FF5, ska hjälpa till med deras översättning av DQ3. Enligt folket på Illuminus kommer det inte dröja så jättelänge innan projektet blir färdigt.

Illuminus

mIRC 5.9

Den populäraste IRC-klienten för Win32 har uppdaterats med:

 • Something you should really take a look at is the new and improved Address Book. It still offers an easy interface to addresses and related info of other IRC users but now also includes your notify list, Op, Voice, Ignore and Protect lists and a new feature to colour all nicknames that match a certain format. You wanted all ops blue? your friends green? target and enemy red? You got it!
 • A smart "Keep channels open" option has been added to the IRC/Options/ dialog. It keeps channel windows open after you're kicked so you can read the last part of a conversation.
 • Built-in ctcp flood protection for ctcp version, ping, finger, and time has been added. It will ignore (groups) of users for up to 10 seconds.
 • In the display section you can now enable transparency support for desktop windows under Win 2000.
 • The dcc send/get windows interface has been redesigned. You can now easier open folders and resend files straight from the dcc send dialog. Also a small error in the DCC Send/Get cps calculation was fixed and the maximum bandwidth use by outgoing DCC's is better limited now.


mIRC

26/4 2001


NSF2MIDI English v0.05

Tatt och Yura kallar sig de som är skapare av programmet NSF2MIDI. Detta program gör precis vad det låter som, konverterar och ger ett mkt bra resultat. Nu finns det även på engelska.

NSF2MIDI 0.05

25/4 2001


Beasts and Blades

FearGaia har skickat lite av kanji-tabellen till Beasts and Blades (SNES) till Megaman X. Förhoppningsvis kommer Megaman X nu kunna dumpa några script. Megaman X hoppas på att kunna släppa en patch när hjältarnas hemstad är översatt.

X Translations

Dragon Quest
En ny grupp har börjat översätta Dragon Quest 1+2 och Dragon Quest 3 till SNES. Gruppen kallar sig RPG One och ChrisRPG, som hackar spelet, vet hur dialogkomprimeringen fungerar.

RPG One


Knights of the Zodiac
KingMike håller på att översätta detta NES-spel från franska till engelska. Spelet bygger på animen Saint Seiya. Översättningen är ca 40% klar och en patch finns för nerladdning.

Knights of the Zodiac Translation


24/4 2001


Nintendo tror inte på GameCube?
Nintendos president, farfar Yamauchi-sama den vilde meddelar att om GameCube floppar på E3 mässan så kan det hända att de fryser all produktion av den tillsvidare. Anledningen till att han är rädd att den ska floppa är att de får svårt att få några spel klara i tid. Rent tekniskt och sett till spelutbudet är den dock helt i klass med både XBox och PS2. Risken att Nintendo slutar utveckla konsollen helt ses dock som i praktiken obefintlig.

Läs artikeln


GoodSAMC 0.999.1
Ett helt nytt Goodverktyg har kommit till program/databas serien. GoodSAMC håller koll på de rommar som finns till det smått okända systemet "Miles-Gordon Computing Sam Coupe Disk". 507 rommar har den iallafall i sin första version.

Good Verktyg


GoodGen 0.999.3
GoodGen håller koll på dina Genesis (Sega Mega Drive) rommar och i denna release har man lagt till lite fler romdumpar i databasen.

Good Verktyg


Good2600 0.999.7
Denna delen av GOOD-verktygsamlingen innehåller en näst intill komplett lista över nästan alla Atari 2600 spel som släppts. Goodverktygen fyller även andra funktioner och kan bland annat byta namn på rommarna och sortera dem.
Nytt i den här versionen av Good2600 är att man lagt hittat ytterligare lite redumps av rommar man lagt till i databasen.

Good Verktyg


Meridian 1.12a
Den ultimata gamemusic spelaren Meridian som spelar SPC, NSF, GBS och GYM formaten är uppdaterad. Nytt i 1.12a är att man har fixat en bugg med NSF ljudets PCM kanal och lite att man vill visa att den inte är nedlagd eftersom den inte uppdaterats på 5 veckor.

NSF Sektionen (NES musik)
GBS Sektionen (Gameboy musik)
GYM Sektionen (Genesis musik)


Vice Translations
Kitsune Sniper har uppdaterat sin hemsida med 4 kryptiska meddelanden.

Three cats run around a city. They are very strange, for they are not regular cats.

A baby that can defeat evil aliens, little piglets, and vampires.

A little girl roams the streets, finding the magic that is locked within her... thru sporting games?!

And a child that has lived through so many adventures and has lost his true love, now fights for his best friend's future.

Friday...


Jag tror detta betyder att han kommer släppa några patchar på Fredag... Det ser vi väl fram emot?

Vice Translations


Sheex
Sheex uppdaterade sin sida med en liten lägesrapport. SD Gundam Knight Story kommer ta lite tid för att Reijin, som editerar en del av scriptet, är väldigt upptagen och Sheex vill att översättning ska se professionell ut. Sheex har även tänkt börja översätta Double Moon Densetsu och Last Bible Special, men efter SDGKS är klart ska han lägga ner mer arbete på Last Bible 3.

Sheex


23/4 2001


Bleemcast!
Jag läste på IGN att Bleemcast äntligen kommit. Dock är det inte en Playstation emulator för Dreamcast utan snarare en Gran Turismo 2 emulator! Detta är nämligen det enda spelet man kan använda för tillfället...

Läs hela artikeln


Energy Breaker
Disnesquick sa på sin hemsida att han ska försöka få första staden i Energy Breaker översatt och insertad, och sedan släppa en liten patch, så att folk ska få se hur det ser hur hittils. Det finns fortfarande en del bugg, mest i menyerna, men Disnesquick ska försöka fixa dem när han har tid.

Disnesquick


GoodCoCo 0.999.2
GoodCoCo är uppdaterad och klarar nu 49 olika CoCo-spel.

Goodsektionen


ZD uppdateringar
Zophar's Domain har uppdaterat sina arkiv för .ZST / .CHT / .NSF / .ZMV formaten. (Fusk, spelmusik och filmformat) så om ni leter efter nåt så är väl chansen nån promille större att det finns nu.

Zophar's Domain


Megaman savestate editor
En kille som kallar sig 'Spider Webb' släppte häromdan ett väldigt trevligt litet program för att göra egna/editera save state filer för Megaman 1-6 (NES). Perfekt om man bara vill spöa Wily i Megaman 2 eller göra upp med de klassiska bossarna i första spelet. Editorn finns på Zophar's Domains cheat sektion

22/4 2001


Radical Dreamers på OC Remix
10 st högklassiga remixar från spelet Radical Dreamers är uppe. Väl värda att lyssna på även om inte har spelat spelet.

Overclocked Remix


21/4 2001


GoodGBA 0.999.3
Cowering har uppdaterat GoodGBA till version 0.999.3. Stöder nu 240 rommar.

Good Verktyg


Snes9x.com online igen
Super Nintendo emulatorn Snes9x är en av de bästa på scenen och hemsidan har en tid haft lite serverproblem. Nu är den uppe igen iaf.

Snes9x hemsida


Overclocked Remix
2 nya remixer är uppe. En från Final Fantasy och en från det underbara gamla NES spelet Wizards & Warriors. W&W remixen är ett måste om man har spelat spelet och om man inte har spelat spelet så måste man göra det.
 • Wizards & Warriors 'DJ Jake'
 • Final Fantasy 'BeginningoftheFantasy'
Overclocked Remix


Feda: Emblem of Justice
Bongo` har konverterat 12x12-fonten till en 8x12-font. Här är en screenshot:Stealth Translations


20/4 2001


Feda: Emblem of Justice
Bongo` från Stealth Translations har startat ännu ett projekt. Det är Feda: Emblem of Justice, ett RPG till SNES. Han har lyckats cracka komprimeringen och är nästan klar med en återkomprimerare, bara det sista som det är lite problem med.

Stealth Translations


Overclocked Remix
En hyffsad liveremix från tredje världen (vattenvärlden) i Super Mario Bros är uppe på Overclocked Remix.
 • Mustin - La Samba De Agua (OC ReMix)
Overclocked Remix


19/4 2001


Sylvan Tale
Aeon Genesis Translation Proclamation har släppt en 100%-patch till Sylvan Tale, ett RPG till GameGear. Det verkar jävligt bra så gå och spela det. Gideon Zhi berättade dessutom att han nu har ett helt dumpat script till ett hemligt projekt och lite av det har blivit översatt.

Aeon Genesis Translation Proclamation


18/4 2001


Emulation Sphere lägger ner!
En mycket sorglig dag. En av de absolut bästa emulatorsiterna, Emulation Sphere, har idag valt att lägga ner sin verksamhet. Det beror två faktorer. Delvis så har det varit väldigt massa strul med killarna på eFront som hostade sidan förut. Till exempel så vägrar de lämna tillbaka deras domän. Och för det andra så ger reklampengarna inte tillräckligt mycket för att ha råd att hålla sidan uppe. Trist...

Emulation Sphere


Final Fantasy 3 US
DarthApoc (Gunnar) i GCT har meddelat att han lägger ner sin svenska översättning av FF6. Detta pga att det finns så många andra översättningar av FF6 på gång och Zus Translations översättning ser lovande ut.

General CoolNES Translations


FearGaia
FearGaia har uppdaterat sin sida. Han håller på med en del spel tillsammans med andra grupper. Här är en lista på de spel han håller på med:
 • Super Robot Wars (GameBoy)
 • SRW-LB (GameBoy)
 • SRW-2G (GameBoy)
 • Bakumatsu Kourinden Oni (SNES)
 • Bahamut Lagoon (SNES)
 • Dragon Quest 1+2 Reprise (SNES)
 • Vixen357 (Genesis)
 • Nige-ron-pa (NeoGeo Pocket)
 • Kikouseki Unitron (NeoGeo Pocket)


Bahamut Lagoon håller han på att översätta tillsammans med Yonin no Translators och han har mailat till Neoflame från Excalibur Translations och frågat om de ska göra DQ1+2 tillsammans.

Kanske inte mycket till nyheter, men iaf...

FearGaia


17/4 2001


Quiz Ah! Megamisama!!
Pelrun har börjat översätta "Quiz Ah! Megamisama!!", som är ett Dreamcast-spel. Jag gissar på att det är nåt slags frågespel, för det finns över 6000 frågor att översätta i ett 800k stort script. Men tyvärr finns det ju fortfarande inget sätt att göra patchar till DC-översättningar på, men vi får väl se vad som händer när översättningen är klar.

Naruto


16/4 2001


Final Fantasy 6
Ja, alla dessa svenska FF6-översättningar... Är det verkligen nödvändigt att det ska finnas så många? Ungefär samma sak undrade Red_XVII i The Translators, som nu har kommit med lite roliga nyheter. Han håller nämligen på att hacka PSX-versionen av FF6 nu och gav oss en liten fin beta-screenshot att titta på.


The Translators


Eskimo Bob ep 20
En ny episod av Eskimo Bob har kommit ut och den 24:e April kan man köpa 1-18 på VHS för $10. Men det kommer väl kosta mer om vi i sverige vill ha.

Eskimo Bob


Overclocked Remix
"I feel sorry for the motherbrain, it just sits there in its jar until it gets blasted by a chick in armour and the Fatherbrain is nowhere to be seen. Therefore, I would like to dedicate this remix to... the motherbrain." -AmIEvil
 • FF9 - Place Of Return
 • New Zealand Story - Lookat Kiwi Kiwi
 • Metroid - Mind Of The Mother Brain
Overclocked Remix


Mer om RockNES...
Jag har pratat med fx3 angående RockNES och projektet lever... iallafall ett tag till. Han är fast besluten om att lägga ned emulatorn men han har fått problem med MacOS porten av den och väljer att fortsätta utveckla den tills den blivit stabilare.

RockNES Hemsida


15/4 2001


Ninku
Some Good Shit Translations släppte en 0.1 beta-patch för spelet Ninku (Game Gear). Det är bara introt som är gjort, men iaf.. det är bättre än ingenting. =)

Some Good Shit Translations


RockNES 1.900 (Final)
För några dagar sen berättade Fx3 som är upphovsman till RockNES att han lägger ned emulatorn men ska släppa en ny version till varje port. Ett stort antal emusiter såsom Vintagegaming och Emusphere missade detta och tror att RockNES fortfarande lever. Detta är tyvärr falsk och här kommer den, den sista RockNES releasen (om han inte ångrar sig förstås). Nytt är:
 • Fixed a memory read bug (VS Unisystem ok);
 • Fixed mappers #7 (duh), #65, #79, #113, #234 (Maxi-15 works fine), #243;
 • Fixed a bug in the noise sound channel (whoo... much better);
 • Added mapper #57 support (GK-L01A);
 • Added CRC32 display (for PRG/CHR data) in the game info GUI dialog;
 • Added directory setup in the config file for dumped data;
 • Added a nice tweak to retrieve status (bits) from a number, soft speed up;
 • Added patches to fix some map#79 games with wrong mirroring set;
 • Added iNES header information save + CRCs in a file (.nfo);
 • Changed iNES header fix to work with CRC32 numbers (PRG);
 • Changed screenshot format from PCX to BMP;
 • Changed some GUI labels;
 • Reenabled my MMC3 (mapper #4) IRQ timing code;
 • PRG ROM dumping disabled when there are no CHR ROM pages;
 • Cosmetic changes, small optimizations and some errors squashed.
NES Sektionen


14/4 2001


6 NES emulatorer uppdaterade
Idag så har följande NES emulatorer uppdaterats:NES Sektionen

GBA går som smör
1 132 612 exemplar av Nintendos Game Boy Advance har sålts i dagsläget. Och det har bara gått 3 veckor! De första 650 000 exemplaren som kom till butikerna tog slut redan den första dagen. Nintendo säger att i Mars 2002 räknar man med att ha sålt 24 miljoner enheter och den gränsen verkar i dagsläget inte alls vara omöjlig. 22 juni släpps den här.

13/4 2001


Overclocked Remix
Overclocked Remix är uppdaterad med två låtar. Zelda 3 låten är en glad happy hardcore som jag tycker är värd en nedladdning. F-zero låten är... tråkig. Om ni vill ha mer mp3 spelmusik i remixat format så kan ni alltid kolla SEN:s spelmusik-mp3 sida för en mängd bra länkar. Nytt på Overclocked:
 • Zelda 3 'KakarikoRaveParty'
 • F-zero GBA 'LaputanColonyGBADub'
Overclocked Remix


RockNES död
NES emulatorn RockNES är nedlagd. fx3, som utvecklat RockNES sen starten meddelar att han lägger ned emulatorn men att det kommer släppas en sista uppdatering till de flesta portarna. Detta kommer lite olämpligt eftersom RockNES var en av väldigt få, fortfarande aktivt uppdaterade NES emulatorer. Som bekannt stängde även NESfan.com förra veckan och den enda slutsatsen man kan dra är väl att retroscenen sakta dör ut för att ersättas av warezkiddies med GBA och N64 emulatorer...

RockNES hemsida


ZD uppdaterar NSF arkivet
7 nya NSF:er är rippade och upplagda på ZD, dessa är till spelen:
 • Kabuki Quantum Fighter
 • KikiKaikai
 • Little Samson
 • Rockin' Kats
 • Shatterhand
 • Super Donkey Kong
 • Tiger Heli
Zophar's Domains NSF arkiv


12/4 2001


Cherry Roms uppe igen
Cherry Roms har sina rommar uppe igen. De har HELA GoodSNES kollektionen uppe för nerladdning. Så vill ni åt en snabb server, till skillnad mot PE2000, så är detta ett givet val.

Cherry Roms


Raine 0.31
Raine är en arkademulator, skapad av grundaren för DeJap, J3d. Nyheter i den här versionen är:

 • New games:
  • Added donpachi, hot dog storm (cave)
  • Added 3wonders (preliminary work)

 • Taito F3 drivers:
  • Finally fixed the bad looping sounds (especially in puzzle buble 3 & 4)

 • Cave driver:
  • Added linescrolling to uopoko, and zooming effects to most games.

 • Overall improvements:
  • Added 16bpp support and rotation to 90% of the games.
  • Added bpp selection to the gui (you can now change the bpp without quiting raine...)
  • Added continuous playing (see below)
  • Changed the game selection dialog : options can be chosen with the new button "Selection", and added selection by company.
  • Fixed Battle Shark : it works again !
  • Fixed music rate in toaplan2 games (batrider...), thanks to a patch on the net. See http://www.emucamp.com/boukichi
  • Fixed sample rate not being saved in 0.30a.
  • Fixed bad samples in wrestlefest
  • Some assembler optimisations on the basic drawing functions (from Karma)
  • Fixed light bringer (broken in 0.30a).

 • Changes for linux:
  • New fbcon driver for linux (frame buffer console)
  • svga, fbcon and dga drivers are now generating their list of
  • supported modes on the fly.


  Raine


  Kaillera 0.72
  För att kunna uttnyttja de nya netplay funktionerna i MAME, Gens och kommande versioner av ett fleratal NES emulatorer som t ex NESten, så behöver man programvaran Kaillera. Man kombinerar denna med emulatorn och kan på så vis ansluta till spelservrar och därmed spela mot andra.

  Kailleras hemsida


  Zelda Outlands
  Psst... Sanite, MAME är jobbig :)... Men ta en titt på det här hacket av Zelda 1, Zelda Outlands. Allt i spelet är ändrat, de har till och med lagt med en egen manual. En riktig utmaning för den som varvar Zelda 1 alltförmånga gånger redan alltså.

  Zelda Outlands Patchen (Till Zelda 1, NES)


  11/4 2001


  MAME beta 14
  Fråga inte varför men Sonar och jag vägrade uppdatera om senaste MAME... =) Nu gör jag det ändå för win32 versionen är även den uppdaterad. Alla versioner är uppdaterade och win32 versionen har support för alla våran favorit Kaillera vilket möjliggör nätverksspel!

  MAME


  Gens 0.98
  Det självklara valet för om du kör win32 och vill ha en bra Mega Drive emulator. Den nya versionen har nätverkssupport genom Kaillera. Nyheter är:

  • Netplay support (Kaillera). The games aren't synchronised on DirectSound buffer during Netplay (du to some low frame rate problems) so the sound have some bad noises :( Note that Netplay is surely a bit buggy, sorry for it...
  • GYM loggin added.
  • VDP debug informations added.
  • VDP RAM write fixed (broken in Gens 0.8).
  • Bug with hilight/shadow effect over sprite fixed (broken in Gens 0.8).
  • Because of some incompatibilities with Visual C++ 5.0 and Kaillera, Gens is now compiled with Visual C++ 6.0
  • Polish, Catalan and Hungarian menu translation added. German, Dutch, Greek and some others updated.
  • Add a FAQ section to the gens.txt file.
  • A special italian version of Gens.txt in this release but not updated for Gens v0.98.
  • Fixed: Street Racer (hilight effect during intro, broken in v0.8)
  • Fixed: Dino dini's soccer (graphics bugs in font fixed)
  • Fixed: Some games broken in Gens v0.95

  Av nån anledning låg inte den här på våran Genesis emulatorsida så det får Darth Apoc fixa sen. Här har ni istället en direktlänk:

  Gens 0.98


  Hrafnhildur!
  Så heter faktiskt Gunnars syster i andranamn om jag inte minns helt fel. Men det gör jag säkert, islänningar hela bunten. Går ju inte att hålla reda på dem alla... Hur som helst så var detta namn det som ni fann vackrast av våra alternativ. Tätt följt av "Maximilus den Fjärde". Den nya pollen är rätt intressant...

  Ys IV: Dawn of Ys
  Akimaru avslöjade på sin sida att han ska översätta Ys IV till PCE CD. Även fast det har samma namn som Ys IV till SNES (Som AGTP nyligen översatt.) så är det långt ifrån samma spel. Akimari och Shimarisu ska översätta spelet, men de behöver lite asm hjälp och sånt, så att någon kan dumpa scriptet eftersom det är komprimerat.

  Akimaru


  Dragon Warrior 1 på svenska
  _Bnu för Börje Productions släppte idag sin översättning på Dragon Warrior 1 för NES.

  Börje Productions


  Mega Man X 3 på svenska
  Den norsk/svenska översättningsgruppen Just4Fun har släppt en färdig version av spelet Mega Man X 3 till SNES.

  Just4Fun


  9/4 2001


  Overclocked Remix
  Mycket RPG musik på gång nu... 3 nya remixar på Overclocked:
  • Koudelka 'Requiem(ElectricFlames)'
  • FF8 'EyesOnMe(Obsession)'
  • Chrono Trigger & FF9 'Knights Come Marching Home'

  Overclocked Remix


  8/4 2001


  AGES 0.25 Borg
  AGES är en Genesis/Megadrive/32x/SEGA CD emulator och den är uppdaterad med:

  • Fixed some CD bugs that screwed up most Sega CD games
  • Fixed the rotate/scale graphics
  • Added Sega CD "font" graphics support
  • ZIP support
  • PNG screenshot saving, even though I know you all were hoping for BMP or PCX instead ;)
  • Added lots more dialog box items and menu items to multilingual engine
  • Auto frameskipper (and delayer)
  • Added autodetect of 565/555 graphics modes (fixes 32X color on the 555 systems)
  • Added AGES demo file saving and loading
  • Added powerful new autonaming engine for saved states, patches, screenshots and demos
  • Overhauled Genesis render
   • 11 % speed up (to ~70 fps) on my PII 350
   • crappy CPUs like AMD and Celeron should have even more than 11 % speed up

  • Added *FULL* shadow and highlight support
  • Added sprite masking support
  • Added sprite limiting support
  • Fixed many graphics glitches for 32-cell Genesis games
  • Added statusbar

  Genesis emulatorer


  7/4 2001


  Pokémon Gold
  The Translators har börjat översätta Pokémon Gold till svenska.

  The Translators  Flies are buzzing round my head
  Vultures circling the dead
  Picking up every last crumb

  The big fish eat the little ones
  The big fish eat the little ones
  Not my problem, give me some

  You can try the best you can
  If you try the best you can
  The best you can is good enough

  If you try the best you can
  If you try the best you can
  The best you can is good enough


  http://www.nesfan.com/


  Pokémon Silver
  The Translators har börjat översätta Pokémon Silver till svenska.

  The Translators


  6/4 2001


  ZSNES källkod fixad
  Det var visst lite problem i källkoden till ZSNES som släpptes häromdan. Men det är fixat och en ny version är uppladdad.

  SNES emulatorer


  BoycottAdvance 0.17 beta
  BoycottAdvance är en hyffsad Game Boy Advance emulator. Nyheter i den här releasen är:

  • WIN32) Add a Show FPS option (Gollum)
  • WIN32) Add autofire support for A/B/LS/RS buttons (Gollum)
  • WIN32) Fixes multiple file loading (Gollum)
  • WIN32) Drop file loading is now thread-safe (Gollum)
  • WIN32) Loading is now thread-safe (Gollum)
  • WIN32) Reset option is now thread-safe but sometimes freezes (Gollum)
  • WIN32) Clear screen when loading a new demo with different Mode (Gollum)
  • WIN32) Fixes debugging features with THUMB mode (Gollum)
  • WIN32) Clear screen when switching display for Mode 5 (Gollum)
  • WIN32) Add OBJ Palette display in separate window (Gollum)
  • WIN32) Reduce a bit some events code (Gollum)
  • WIN32) Add particular addresses to select for memory dump (Gollum)
  • DISABLED] Fade In/Fade Out Effect for BG in Mode 0 (Gollum)
  • DISABLED] Mosaic Effect for BG in Mode 0 (Gollum)
  • Add preliminary 16 colors support for OBJ in Mode 1 (Gollum)
  • Add basic OAM support for Mode 4 (Gollum)
  • Optimize Mosaic Effect for Mode 3 (Gollum)
  • Fixes 512x256 and 512x512 screen sizes for BG in Mode 1 (Gollum)
  • Fixes 512x256 and 512x512 screen sizes for BG in Mode 0 (Gollum)
  • Fixes (argh!) screen sizes for BG in Mode 1 (Gollum)
  • Fixes (argh!) screen sizes for BG in Mode 0 (Gollum)
  • Add preliminary 16 colors support for OBJ in Mode 0 (Gollum)
  • Add EORS opcode (Simon)
  • Fixes memory reset (Gollum)
  • Optimize rendering according to current Mode (Gollum)
  • Add a line-per-line engine for Mode 1 (Gollum)
  • Add a line-per-line engine for Mode 3 (Gollum)
  • Add a line-per-line engine for Mode 5 (Gollum)
  • Add a line-per-line engine for Mode 4 (Gollum)
  • Add preliminary priorities for OBJ in Mode 0 (Gollum)
  • Fixes horizontal clipping for OBJ in Mode 0 (Gollum)
  • Add priorities for OBJ against BG in Mode 0 (Gollum)
  • Add priorities for BG in Mode 0 (Gollum)
  • Fixes a position bug for flipped OBJ in Mode 0 (Gollum)
  • Add a line-per-line engine for OBJ in Mode 0 (Gollum)
  • Add a line-per-line engine for BG in Mode 0 (Gollum)
  • Optimize rendering in Mode 5 (Gollum)
  • Optimize BG rendering for BG in Mode 0 (Gollum)
  • Start THUMB debugger (Gollum)
  • Fixes (argh!) keyboard support to support multiple keys at the same time (Gollum)
  • Fixes (argh!) ADCS/SBCS opcodes with reg shifts (Gollum)
  • Fixes (argh?) LDRB/LDRW/LDRH opcodes with Rd=Rn (Gollum)
  • Fixes out of bounds memory reads for DMA transferts (Gollum)
  • Fixes opcode fetching in Internal RAM (Gollum)
  • Fixes (argh!) ADD/MOV/MVN with PC, thanks to NoahFex (Gollum)
  • Add preliminary 16 colors support for BG in Mode 1 (Gollum)
  • Add preliminary 16 colors support for BG in Mode 0 (Gollum)
  • Fixes a few opcodes (Gollum)
  • Add a few opcodes (Simon)
  • Fixes all multiple opcodes (Gollum)
  • Fixes (argh!) immediate rotates with S flag (Gollum)
  • Fixes (argh!) MOVS/MVNS opcodes (Gollum)

  GBA Emulatorer


  Lina`chan, Nuku-Nuku & Filia's Translation Domain
  LNF har uppdaterat med en lägesrapport:
  • Card Captor Sakura RPG (PSX): On Hold
  • Rurouni Kenshin RPG (PSX): On hold
  • Super Robot Wars Alpha (PSX): Lever. De har arbetat mycket på det här
  • Record of Lodoss War (SNES): Är lite "On hold". De har skrivit "waiting for main coder to stop being harrassed by evil japanese teachers!!". Betyder nog att de inte har tid pga skolan eller nåt sånt...

  Dessutom vill de hälsa Drakkhen välkommen som deras betatestare. Han har betatestat allas deras spel hittils.

  Lina`chan, Nuku-Nuku & Filia's Translation Domain


  Obsolete Translations
  • Treasure Hunter G: Mudd Zero behöver hitta en fin 8x16-font innan han börjar jobba med introt och han har förlorat kontakten med MetalHawk för tillfället, så han kan inte berätta hur själva översättningen går.
  • Traverse Starlight & Prairie: Mudd Zero letar efter en 11x11- eller 12x12-font han kan använda i spelet. På hans hemsida finns tre stycken screenshots som ni kan kolla på om ni vill veta hur jobbet ser ut hittils.


  Obsolete Translations


  GoodMTX 0.999.1
  Tänkte bara meddela att GoodMTX numera finns på våran Good sida istället för bara nerladdning på nyhetssidan...

  Goodverktyg


  5/4 2001


  Prophet lämna retrogames?
  Det sägs nu att Prophet of Retrogames skall lämna den siten har skapade för några år sedan, nämligen Retrogames. Om det är sant är det mycket tråkigt. Han har inte själv gjort nåt uttalande men hans meddarbetare säger så. Vi får hoppas att det inte är sant.

  Good-verktyg uppdaterade
  Good5200 har uppdaterats. Även ett verktyg för Memotech MTX512 kassetter har släppts, men jag har inte orkat lägga till den på sidan än... Men ladda gärna ner den ändå.

  Goodverktyg
  Good MTX 0.999.1


  SNK rommar *inte* lagliga
  För några dagar sedan begärde företaget SNK sig själva i konkurs efter stora skulder. Detta innebär dock inte att spelen de utvecklat är freeware eller på nåt sätt fria från upphovsrätt. På grund av de enorma skulder som SNK hade till ett flertal företag så tillhör nu upphovsrätten dessa företag.
  Tack till RED_XVII för att han informerade oss om detta!


  Overclocked Remix
  OC Remix är uppdaterad med två nya låtar:
  • Chrono Trigger 'Team Gato'
  • Super Mario RPG 'Geno's Woods'
  Overclocked Remix


  Final Burn nedlagd
  After Burner/CPS2 emulatorn Final Burn är nedlagd. Upphovsmannen hänvisar istället till CPS2MAME för de som vill emulera CPS2.

  Final Burns hemsida


  Nintendo 8-bit Demo
  Chris Covell har varit igång och codat ännu ett NES Demo. Stretch heter det och visar upp lite grafikeffekter man kan göra med NES. Källkod (i assembler) medföljer.

  ZD:s NES Demo arkiv


  ZD säljer Gamboy Advance?
  Zophar's Domain skriver på sin site att de funderar på att eventuellt sälja Gameboy Advances eller liknande för ett lågt pris för att kunna finansiera kommande tävlingar. De efterlyser också ideér om annat de skulle kunna sälja och undrar ifall nån skulle köpa en GBA ifrån dem. Mer info finns på Zophar's Domain

  4/4 2001


  DreamGBC 2001 Final Beta 5
  DreamGBC är en hyffsad GB emulator för DOS. Den har uppdaterats med:

  • Mapper]Perfect MBC3 Clock emulation!Time in game(pokemon,etc) will change as it will do on a real GBC
  • FrontEnd]:Added Chinese frontend


  GameBoy emulatorer


  QXL annonser borttagna
  Snacka om att göra intryck. Vi lyckades få bort alla emulatorförsäljningsannonser (långt ord) från QXL. Och de flesta andra har vi också fått bort. Dyker det upp fler så hoppar vi givetvis på dem direkt.

  Jag har också mailat alla som gav bud och förklarat att emulatorer är gratis (de flesta) och hur det fungerar.

  Från en försäljare fick jag föresten svaret:

   Emulatorn o romsen har jag gjort själv hahahahaha
   Där fick du!!!


  Jaja... blir nog bra. Sälja egengjorda Pokemon roms. Yeah, right.


  3/4 2001


  Veckans Spel
  Ännu en gång har Petter bidragit med en recension av ett spel. Denna gången var spelet nytt till och med för mig... Läs den genast!

  På tal om idioter....
  Nu har det gått för långt...
  Vi blev nyligen informerade om att det finns fler idioter. Vi här på SEN har valt att bedriva en liten häxjakt på alla de som säljer sådant...


  Vi vill be er alla att om ni hittar sådant... gör två saker.. meddela oss och försök anmäla. Som sagt... Idioter finns överallt... det sjuka är att dessa idioter tjänar pengar på andra idioter...


  Auktion 1
  Auktion 2
  Den här är sjukast... 550:- bjudet... =(
  Auktion 3

  tack Nehle för tipset om auktionerna... lämpliga åtgärder tas i detta ögonblick


  Ushio & Tora
  Ja, det är dags ännu en gång. Version 0.12 är släppt.

  Neophyte Productions


  ZSNES källkod släppt
  Källkoden till ZSNES släpptes idag. Du kan ladda ner den på våran SNES sida. Men en varning bör utfärdas, större delen av koden är x86 assembler och ser ut ungefär så här:
   push eaxmov ebx,[ngcwinptr]mov eax,[ngcpixleft]
   mov [ebx],eax
   pop eax
   cmp dword[ngcwinmode],1
   je near .winclipped

  Kanske inte världens mest lättbegripliga, men om ni ändå vill se hur den funkar så ta och ladda ner.

  SNES sidan


  2/4 2001


  Ushio & Tora
  Neophyte Productions släppte en ny patch till Ushio & Tors (NES) idag. Denna patch översätter ca 7% av spelet.

  Neophyte Productions


  SNK går i konkurs
  En tragisk dag för spelindustrin. Shin Nihon Kikaku, SNK, begärde sig själva idag i konkurs. De hade skulder på 38 miljardet yen; det är drygt 4 miljarder kronor. Företaget har gett oss många klassiker så som Crystalis för NES (och GBC) samt konsollen Neo*Geo. Deras senaste skapelse var Neo*Geo Pocket som var en stark konkurent till GBC.

  Om man skall se det ljusa i det här så måste det ju innebära att alla SNK rommar numera är abandonware och inte längre olagliga...


  Dragon Ball Z: Kyoushuu! Saiyajin
  Sgt. Bowhack har släppt en ny patch till Dragon Ball Z: Kyoushuu! Saiyajin, det första DBZ-spelet till NES. Och eftersom han inte har någon hemsida kan ni ladda ner patchen på länken nedan.

  Dragon Ball Z: Kyoushuu! Saiyajin version 0.47


  En till?
  Ja det verkar inte bättre. Red_XVII tipsade mig om en till lam kille som försöker sälja NINTENDO 8-BIT EMULATOR med lite tillhörande spel... Att dom aldrig tar slut...

  Annonsen


  Blah...
  Jag mailade killen på blocket.se som försökte sälja en Game Boy emulator och alla Pokemon spelen och fick det intelligenta svaret:

   Ät skit!!!"!
  Jag tycker nu alla mailar bf90rono@timra.se och berättar vad vi tycker om sånt här.

  Uppdatering:
  Killen svarade på ytterliggare ett mail och nu säger han att han sålt emulatorn och spelen för 400 spänn. Om det är sant vet jag inte vem det är mest synd om, säljaren eller köparen...

  Annonsen


  1/4 2001


  Cover Central
  The Mayor tipsade oss om en bra sida. Om du hade tänkt bränna ut dina massiva romsamlingar på CD-skivor kanske det kan vara lämpligt med nån fin utsida och baksida på skivorna? Som tur är har ett gäng svenskar samlat ihopp lite shysta covers man kan använda.

  Cover Central


  Ny Eskimo Bob!
  Eskimo Bob ep 19 har kommit ut.. den är på franska.. precis som ep 11.

  Eskimo Bob


  Final Burn 0.113
  Det var ett tag sen sist, men nu är den uppdaterad igen. CPS2 emulatorn.

  Final Burn


  Toma slutar?
  Toma, som översatt en del NES-spel, har uppdaterat sin site med "i quit. it's over. bye. *toma jumps in the path of a moving bus*".... ett aprilskämt kanske? JA, DET VAR DET! Så gulligt!!

  The Spoony-bard


  Silva Saga 2
  Bongo` håller på att fixa 8x8-texten i spelet och är delvis klar, men det finns svåra saker han måste göra. Tex expandera menyerna så att de kan vara längre än 6 bokstäver.  Stealth Translations


  Dark Law
  Bara för att visa att han fortfarande jobbar på detta spel, har Haeleth postat några screenshots på sin hemsida:

  Läs mer och se fler screenshots på hans hemsida.

  Haeleth


  Neophyte Productions
  En ny engelska översättnings-grupp är bildad. BlackPaladin, Alerith (BlackPaladins översättare till Ushio and Tora) och Spectral Flare har bildat Neophyte Productions och just nu jobbar de på Ushio and Tora (NES), Samurai Pizza Cats (NES), Ancient Magic (SNES) och Fuurai no Shiren tillsammans med Magic Destiny.

  Neophyte Productions


  Aeon Genesis Translation Proclamation
  Eftersom Sanite var för lat för att skriva om AGTP:s andra projekt medan han uppdaterade om Ys IV, så får väl jag göra det...
  • Chester Field (NES): Detta spels 10k stora script håller på att översättas och borde väl snart vara klart.
  • Sylvan Tale (GG): Scriptet har blivit helt översatt och Shih Tzu håller på att korrekturläsa det.
  • Yuu Yuu Hakusho Tokubetuhen (SNES): Just håller en grafikhackare på att hacka menyerna.
  • Cyber Knight (SNES?): Nytt projekt som egentligen startades i juli, förra året. Men trots att det skulle vara enkelt att hacka, behövdes det skrivas en script-dumpare och äntligen har Taskforce gjort det och Oogami håller på att översätta scriptet.


  Aeon Genesis Translation Proclamation


  Y's 4 - Mask of the sun
  Egentligen Scotchers avdelning men eftersom han inte vart online får jag ta det. Aeon Genesis Translation Proclamation släppte idag en 100% översättning på det skitbra RPGt Y's 4 (uttalas "easy") till SNES. Sväng er iväg och ladda ner det nu.

  AGTP