Swedish
Emulation
News

Arkivering

30/9 2002


Microsoft köper Capcom?

Efter Microsofts köp av Rare ryktas det nu om att de även tänker köpa Capcom!

http://www.xbox-se.com/nyhet.asp?id=1131


*uppdatering*

Alltså, måste bara påpeka detta. Läs kommentarerna barnen har gjort i länken ovan. Det säger ju exakt vad det är för människor som köper XBOX. Tillåt mig göra lite klipp:

LOL! Microsoft kan köpa hela Nintendo om dom så vill det.

KAN D BLI BÄTTRE! NU E D BARA SQUARE KVAR!!!!!!! SEN KNÄCKER XBOX GAMECUBE OCH PS2 SOM OM DE VORE BÄVRAR I ETT OÄNDLIGT MINFÄLT!

hoppas de köper capcom som med rare yyyyyyeeeeeesssssss hhhhhhhhhhohhhhhhhooooo kan knappt vänta på svar tänk om alla res blir xbox till xbox vem vet vemvet

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Äntligen

29/9 2002


Classic99 QI3.0 Alpha Version 6

Ny version av Texas Intruments TI-99/4A emulatorn. Följande är nytt/uppdaterat:

 • Big overhaul of the disk systemTIFILES is the preferred image format, and RAW files are discouraged.
 • As a result, nearly all file access works correctly now
 • Improved disk error code returns
 • Added emulation of IDLE and RSET, although neither is meant to be used, they have side-effects.
 • Added range checking to XOP
 • Cleanup PC and WP registers
 • First (wrong) try at a 9901 timer emulation. But Frogger tries to start now.
 • Added 9901 VDP/Interrupt control
 • Fixed interrupt mask being cleared when entering interrupt
 • Updated color palette to match all the available FAQs
 • Fixed 9918A memory access (Popeye works and Diagnostics checkerboard test passes)
TI-99/4A emulatorer

28/9 2002


Zero Wing på svenska

MetalHead Hacking Group har släppt en svensk översättning på Sega Mega Drive spelet Zero Wing. Ladda hem den på deras hemsida:

MetalHead Hacking Group

GoodN64 0.999.8

2477 olika roms känner den nya versionen av GoodN64 igen! Ladda hem den här:

Good-Verktyg

26/9 2002


Meka 0.64

Meka, Sega Master System emulatorn, har blivit uppdaterad. Följande saker är nya/uppdaterade:

 • Cleaned and modified various part of the sound engine. Please report if you notice anything unusual.
 • [Windows] Disabled access to hardware YM-2413 emulation using OPL under Windows 2000 and XP, avoiding crashes in certain cases... Well, this time it should works :-)
 • [Windows] FM Sound through OPL is now muted when switching to other applications. PSG can not muted yet due to a technical constraint.
 • Fixed muting of OPL on pause and quit (previously you were sometimes able to hear very low hanging notes with a very high volume).
 • Implemented software YM-2413 emulator by Mitsutaka Okazaki. Although hardware YM-2413 emulation using OPL sounds cooler, this emulator seems more faithful to the original chipset. It also works on all systems, including Windows 2000 and XP. The downside is that doing software synthesis takes a lot of time, and thus a fast computer is recommended (at least 600 Mhz) to play MEKA with software YM-2413 emulation.
 • Implemented a new software PSG emulator by Maxim (with modifications). PSG emulation is pretty straightforward, but this emulator takes account of several Maxim finds, such as the real sequence of pseudo random numbers, as generated by the noise channel.
 • Added refresh rate settings to GUI and Blitters. An advanced user can now setup a video mode at 60 Hz with vsync enabled and auto frame skipping disabled, for a smooth video refresh.
 • Fixed PSG output that was previously too low and unsigned.
 • [Windows] Attempted to fix some crashes subsequent to freeing a ROM.
 • Added entries to the checksum and compatibility lists.
 • Updated documentation.
Sega Master System emulatorer
Meka's officiella hemsida

24/9 2002


OMFG!@#

FREDDE HAR BESLUTAT ATT LÄGGA NED SIN POKÉMON SILVER-ÖVERSÄTTNING!!!! :(((((

THE TRANSLATORS

23/9 2002


Over And Out

Det senaste halvåret på emulatorscenen har i mina ögon varit det sämsta halvåret i scenens historia. Vi som håller fast vid våra gamla konsoller, squarewaves och fyrkantsinspirerade design blir allt färre. Tyvärr betyder inte detta att scenen krymper. Detta är en av de främsta orsakerna till att jag hoppar av SEN, GCT, BAMT och emuscenen i allmänt.

Jag känner att jag har gjort mitt för den svenska emulatorscenen. SEN är på väg i en riktning och som är positiv för dess framtid men som jag inte har något intresse av. Mitt intresse ligger i nostalgin, spelen och kulturen - Inte i manga, RPG-spelkaraktärers färg på skosnörerna, hur många bytes man kan spara på att konvertera 400 gif bilder till png eller att BlackPaladin har bestämt sig för att översätta Samurai Pizza Cats (NES) till Ryska. Jag vill att SEN ska fortsätta att utvecklas eftersom det är Sveriges största och bästa emu-site och den nästan känns lite som ett livsverk med tanke på hur jevla mkt tid man lagt ner på den genom åren.

En vidareutveckling av en websida är omöjlig om inte webmastern visar intresse och inspirerar de andra som jobbar med sidan. Det känns som om jag är för bakåtsträvande för att SEN ska kunna utvecklas i den riktning den kommer behöva. Och jag kan inte sitta kvar om jag inte längre är beredd att ställa upp bakom dess innehåll och värderingar. Sen är jag heller inte sån att jag stannar kvar bara av principskäl. Sviker intresset så kommer tillslut antalet uppdateringar av sidan att sjunka å uppdaterar jag inte är det naturligtvis bättre att någon annan som är mer engagerad tar min plats.

Sooo... Eftersom jag inte ser mig som nån bigboss på SEN så är det egentligen inte jag, utan SENs besökare som ska tacka Scotcher, Rubbish och Nemesis för att SEN fortfarande är en bra emusite idag, där har vi de drivande krafterna. Sen får TB, BAM å Nadom en puss oxå, sanite en snart-har-du-gjort-10-nyheter-i-år!-kram. Och sen ett stort tack till alla er andra som jobbat å slitit med mig under dom här åren :) och sist men kanske viktigast Sol Sunhede, Calle å Lasse.

Rubbish är en utmärkt webmaster å ni i crewen får dela upp mina sektioner (det är 22st) mellan er. Gonatt!!


/sonar

21/9 2002


Bloody Bride

Kommer ni ihåg den där Playstation-översättningen jag postade om för längesedan? Inte? Hepp, den är iaf klar! Förutom att par filmer, som faktiskt är översatta men inte finns med pga nånting. Jag antar att det inte är så många som bryr sig, för det är nog ingen som har det här spelet. Det är iaf en datingsimulator med vampyrer (tror jag :P)

Bloody Bride Translations Project

Treasure Hunter G

MetalHawk har äntligen lyckats släppa en spelbar patch till THG (RPG till SNES). Det finns ett par fel, och scriptet är lite oslipat, men patchen är helt spelbar. Sidan verkar vara nere så ladda ner patchen på Whirlpool istället.

MetalHawk

AGTP släpper ett par översättningar

Mhm, mhm, så var det dags igen... Gideon Zhi släpper två översättningar, samt uttalar sig om pågående projekt och nya projekt:

 • Mobile Fighter Gundam G (SNES): Den första releasen. Ett "okej" fightingspel enligt Gideon som gjorde det endast för att öva på ASM-hackning. Scriptet ska tydligen vara utmärkt översatt av Alexander Beetle.
 • Shin Nekketsu Kouha - Kunio-tachi no Banka (SNES): Detta är ett Beat Em Up-spel av Technos. Tja, inte mer att säga om det. Den andra releasen.
 • Romancing SaGa 2 (SNES): Ett nytt projekt. Det är ett RPG till SNES, som ni säkert vet. AWJ översätter, så vi kan nog förvänta oss kvalité på scriptet.
 • Front Mission: Gun Hazard (SNES): Två av de tre stora dialoigscripten har blivit översatta och formatterade och är helt klar för insertning, men M från Returner Games håller på att finslipar dem lite bara.
 • God Medicine (Super GameBoy): Gideon har fått tillbaka ett par översatta script från Sogabe, men han har inte hittat sina gamla anteckningar å så, så han vet inte vart han ska inserta det.
 • Jutei Senki (SNES): Gideon har fått tillbaka en hel del att inserta och nu behöver han börja fixa med introt, uppdragslistan och lite annat.

AGTP

20/9 2002


Atari 2600 Manualer

Här kan du hitta manualer till flera hundra Atari 2600 spel. Manualerna är samlade i ett PDF dokument som kan laddas ner (2.8 Mb). Coolt!

Atari Manual Tome

PD roms

Saknar du roms till din emulator? Kolla då in denna sida som just nu firar att de har ett arkiv med 1000 lagliga roms!

www.pdroms.com

19/9 2002


"Smileyn" fyller 20 år :-) ;-) :-]

Det var exakt tjugo år sedan den lilla filuren dök upp för första gången. Detta har Microsofts Mike Jones kunnat konstatera efter ett halvårs forskande i ämnet.
"The first smiley appeared in a posting on 19 September 1982 in a bulletin board post at the Carnegie Mellon University", säger han. Vi på SEN lyfter naturligtvis på hatten och gratulerar. :-)

SF Bio: Livet i 8-bitar

Den 27/9, dvs nästa söndag, har en film som verkar hur ball som helst premiär (relativt sett iaf). Det är en svensk film som verkar handla om en tv-spelsnörds uppväxt :) Med Game&Watch, NES å allt å hur han klarar förhållandet med sin flickvän å vinner tävlingar.

SFs trailersida

18/9 2002


SEN Alltime Stats

Hur mycket nyheter har vi egentligen postat här på SEN sedan starten den 7 januari 2000? En hel del visade det sig. Dessutom visade det sig att vi firar 1000-dagars jubileeum om cirka två veckor :] Dessa siffror gäller från starten fram till och med denna nyhet. Kolla statsen nedan:

ALLTIME:
1. Sonar - 701 uppdateringar
2. Sanite - 571 uppdateringar
3. Scotcher - 504 uppdateringar
4. Nemesis - 469 uppdateringar
5. Rubbish - 294 uppdateringar
6. Jpx - 117 uppdateringar
7. TheSmoker - 104 uppdateringar
8. Sajruz - 30 uppdateringar
9. Darth Apoc - 25 uppdateringar
10. Freeze - 20 uppdateringar
11. Whiplazh - 9 uppdateringar
11. Johan-L - 9 uppdateringar
12. Mullen - 4 uppdateringar
13. Gäster - 3 uppdateringar

Totalt antal nyheter: 2860
Totalt antal dagar: 987
(2.9 nyheter/dag)

2000:
1. Sanite - 402 uppdateringar
2. Sonar - 321 uppdateringar
3. Nemesis - 108 uppdateringar
4. Rubbish - 105 uppdateringar
5. Hyuga - 42 uppdateringar
6. Scotcher - 31 uppdateringar
7. Freeze - 20 uppdateringar
8. Johan-L - 9 uppdateringar
9. Mullen - 4 uppdateringar
10. Gäster - 3 uppdateringar

2001:
1. Scotcher - 350 uppdateringar
2. Sonar - 317 uppdateringar
3. Nemesis - 255 uppdateringar
4. Sanite - 160 uppdateringar
5. Rubbish - 106 uppdateringar
6. TheSmoker - 43 uppdateringar
7. Jpx - 69 uppdateringar
8. Darth Apoc - 25 uppdateringar

2002: (hittills)
1. Scotcher - 123 uppdateringar
2. Nemesis - 106 uppdateringar
3. Rubbish - 83 uppdateringar
4. Sonar - 63 uppdateringar
5. TheSmoker - 61 uppdateringar
6. Jpx - 48 uppdateringar
7. Sajruz - 30 uppdateringar
8. Whiplazh - 9 uppdateringar
8. Sanite - 9 uppdateringar

Raine v0.36.1

Multi-arkademulatorn Raine är uppdaterad. Nytt är:

 • Fixed the zoom in the gunbird driver, especially for tengai. It's still not 100% perfect, but it's much better.
 • Added the first complete line scroll support in raine for the gunbird driver. Now tengai has a very precise and very fast line scroll. It's also used in Battle K-Road but it's much harder to notice there !
 • Fixed : the music was too fast in Rainbow Island and maybe some other games, the pause didn't work well anymore (the game timer was not stopped), the demos were unreadable (again !).
 • Added hotkeys for the "ghost" buttons on the raine bar (Dips, Region and Cheats).
 • The adpcm sound is mono, not stereo, so it's back to center position now (it was on the left side only before)
 • Fixed the long name for "Samurai Aces"
 • Switched to a gnu-like version number for raine (0.36.1 instead of 0.36a to avoid confusion).
Raines hemsida

17/9 2002


Sid-spelare för Game Boy Advance

Vem sa att Nintendos lilla bärbara guldkalv bara var kapabel till att spela spel? Nu kan du även använda den som en fräck liten Sid-spelare! Det är tack vare Daydream-software som detta har blivit möjligt. Så här skriver man på gbadev.org, där du även kan ladda ner spelaren:

"Daydream-software proudly present the BEST C64 SID emulator for the GameBoy Advance. This release is also in a development phase but is able to play SIDs in mono at 20kHz frequency!"

Gbadev.org

SidBlaster 0.6.2

SidBlaster är en SID-Spelare för UNIX som är uppdaterad till version 0.6.2. Mer info finns på SidBlasters hemsida

CANAME v0.61.8

Den här porten av MAME32 kör även CPS-1, CPS-2 och Neo Geo-spel är uppdaterad till version 0.61.8. Nytt är:

  CANAME Ver.0.61.7 -> CANAME Ver.0.61.8
 • Added the three new releases from CPS2Shock "gigawing", "gwingj", "cybots").
 • Translated dip-switch section to Japanese. (Japanese version only)
  CANAME Ver.0.61.6 -> CANAME Ver.0.61.7
 • Fixed a bug in the joystick ID settings.
 • Translated dip-switch section to Japanese. (Japanese version only)
 • Applied a revision patch. (Thanks JUN)
 • Changed the GUI's default background. (Thanks Simon)
CANAMEs hemsida

SNem 0.011

SNem är en relativt ny SNES-emulator. Kanske nåt för framtiden, vem vet. Nytt är:

 • SPC700 emulation now compiled in, please let me know what games it doesn't crash/bomb out on.
 • Included SPC700 disassembler as well
 • Couple of 65816 fixes + more opcodes
 • The sprite size bug fixed
SNems hemsida

MAME Statusuppdatering

Upphovsmännen bakom arkademulatorn MAME rapporterar att följande är på gång inför nästa release:

 • 2002-09-14: R. Belmont implemented the SH7604 internal timers which gets music and sound running in the rest of the Super Kaneko Nova System games, but the music still suddenly stops working after a while in the games. It also adds sound to Sol Divide and gets the Taisen Hot Gimmick games working. Uki added the controls to both Taisen Hot Gimmick and Taisen Hot Gimmick Kairakuten, but the controls stop working after a while, like the music in the Super Kaneko Nova System games. Nicola Salmoria optimized the Super Kaneko Nova System tilemap graphics drawing even more, and Paul Priest added support for separate RGB brightness controls, fixing the color fades in the games.
 • 2002-09-13: Nicola Salmoria reduced the memory requirements of the Super Kaneko Nova System driver and hooked up the rotation and zoom control registers. David Haywood and Paul Priest optimized the graphics drawing in it a little. spice fixed a SH-2 CPU core bug which caused the freezing boss in Strikers 1945 II. Barry Rodewald submitted a fix for the CPS-2 driver to reset the Z80 properly after exiting service mode.
 • 2002-09-12: David Haywood sent in an update to the Super Kaneko Nova System driver, fixing the sprite positioning in Gals Panic 4 and Gals Panic S.
MAMEs Hemsida

BGB v0.83

BGB är en GameBoy-emulator för Windows. Nytt är:

 • Fixed some sound bugs introduced in 0.82
 • CH4 anti-aliasing, especially CH4 high pitch tones sound better
 • Fixed a resize problem in WINE
BGBs hemsida

16/9 2002


Lite Overclocked Remix...

...var det länge sen vi uppdaterade om, och självklart remixas det musik i mängder, här är de senaste 10 låtarna på siten:

 • Bomberman 'Bomberfuzz'
 • Barbie Supermodel 'PlasticGoddess'
 • Zelda 2 'TheTempleRevisited'
 • Castlevania: Circle of the Moon 'Technomancy'
 • Demon's Crest 'Phalanx(PossessedbyHumans)'
 • Final Fantasy 6 'Phantom Midnight'
 • Asterix & Obelix '3 Ways'
 • Guardian Legend 'Hyperion'
 • Final Fantasy 7 'Chocarena'
 • Dragon Warrior 'Journey of Solitude'
Overclocked Remix

14/9 2002


Xport

Nu har det startats upp en sida dedikerad till emulatorer till X-box. Du kan t.ex. ladda hem X-Box versioner av Stella, Gnuboy, FCEUltra, HU-GO, SMSPlus, DGen, NeoPop, och Bochs (x86 emulator). Kanske dags att skaffa en X-Box?

Xport

13/9 2002


StarFox 2!

TheRedEye har äntligen sett till att det aldrig publikt utgivna spelet StarFox 2 blivit dumpat! Spelet fungerar halvdant i alla emulatorer för tillfället, men man vet aldrig. Skaffa det nu!

TheRedEye

10/9 2002


LissNES v1.08

LissNES, ännu en Nes-emulator för Windows, har uppdaterats. Nytt är:

 • Mouse is hidden in fullscreen
 • Fixed a bug that caused $4016 and $4017 to not return correct values, fixes Deadly Towers
 • More optimizations and speedups
 • Made it impossible to press two opposite arrows at the same time
 • Fixed $3000 nametable mirroring
 • Changed some things when reading from palette memory, it should now agree to some tests I've made on a real NES
 • Fixed the B flag logic in the 6502's status reg
 • Added that square quirk as happends when writing the high part of the frequency
 • Envelope volume is not resetted when writing envelope speed on square and noise
 • NES soundchannles must now be enabled before setting the lengthcounters
 • Added option to double sound volume
 • Changed the DMC's PCM replay code, the SMB extra noise has dissappeared
 • Added feature to import/export save states
 • Added brightness control to the palette editor
 • Fixed scanline IRQ counter timings, Jurassic Park titlescreen looks ok
 • Increased timing accuarcy on the sprite 0 hit detection, Battle Toads seems to work now
 • Mirroring writes to MMC3 is ignored if four different nametables is used, fixes Rad Racer 2
LissNES

Sega utvecklar exklusivt till Nintendo?

Enligt IGN planerar Sega att bli exklusiva, dvs. bara tillverka spel åt ett företag. Mycket pekar på att det är Nintendo som är de lyckligt lottade i dramat. Detta på grund av att Segas intäkter har ökat rejält sedan de började utveckla spel till Game Boy Advance. Vi fortsätter givetvis att rapportera när vi vet mer.

[14:02] <@sonar^> fet nythet

VirtuaNES v0.69c

VirtuaNES, en japansk Nes-emulator för Windows har uppdaterats. Nyheterna är bla. en modifierad Nintendo Sound Format-rutin, samt några fixar för några tidigare ickefungerande spel.
VirtuaNES

9/9 2002


SNem v0.01

Den nya Snes-emulatorn Snem (opensource) för DOS har uppdaterats. Nytt är:

 • Early HDMA emulation
 • Early vline interrupt emulation
 • Some 65816 bugs fixed
 • Initial attempt at mode 7 rotozoom
SNem

Visualboy Advance 1.1

Den här Game Boy / Game Boy Advanced emulatorn har blivit uppdaterad med följande:

 • added DMA logging
 • added GBA intro remover
 • fixed an ARM bug for opcodes like OP Rd,Rb,Rm ROR Rs where Rs > 0 and Rs % 32 == 0
 • fixed some minor inconsistencies on the THUMB core (no actual bug reported)
 • fixed bug with windows and alpha-bleding the wrong layer
 • fixed sound channel 3 volume
 • fixed the EEPROM battery save bug
 • added reset buttons to the directories dialog
 • added Logging console (for internal GBA logging and console output)
 • enhanced Map Viewer with more information about map and clicked spot
 • enhanced Tile Viewer with more information about tiles and clicked spot
 • added speed up toggle
 • fixed a bug configuring hotkeys for some menu options
 • fixed a bug where the joypad configuration dialog had strange colors
 • fixed a crash when opening the Disassemble window when emulating a GB program
Game Boy emulatorer

8/9 2002


Nya TurboGrafx och Atari Jaguar

HongKong-firman Lik-Sang har fått in en laddning splitter nya, oöppnade och 10 år gamla TurboGrafx och Atari Jaguar på lager. Kanske kan vara intressant för er som saknar någon av dessa konsoller och vill inhandla.

Lik-Sang

MESS 0.61

MESS (Multi Emulator Super System) emulerar en massa olika system. Över 30 olika datorer/konsoller! T.ex. NES, C64, Colecovision, Game Boy och ZX Spectrum. Nya system i den senaste versionen är:

 • Super GameBoy [Anthony Kruize]
 • GameBoy Color (preliminary) [Anthony Kruize]
 • Innumerable Sega Master System Variants [Mike Luong]
MESS

NeoPop 0.70

Ytterligare en version av NeoPop har släppts.
Nytt denna gång är:

  Core v0.70
 • Fixed "Gals Fighters" problems. They were caused by corrupted flash data due to over-simplistic discreet EEPROM emulation. IN ORDER TO FIX THIS PROBLEM COMPLETELY, YOU MUST DELETE ANY EXISTING FLASH DATA FILE FOUND IN THE BATTERY FOLDER. All moves should work now... my fingers are crossed!
 • Communication emulation is perhaps a little better. However there are still some important system memory locations that need emulating.

  Win32 v1.05
 • Fixed translated file selector filters not working if the string was longer than the English version (which happens quite often).
 • Debugger memory "Watcher" can now save and load it's list, it's not very robust code but it does the job!
NeoPop

7/9 2002


Final Fantasy 6

Den svenska versionen av Final Fantasy 6 (3US) är äntligen klar! Det är såklart den magnifika översättningsgruppen GCT som serverar oss denna underbara översättning.

General CoolNES Translations

Neo Geo-sektion uppe

Ni har väl inte missat SENs nya fina Neo Geo-sektion?
Neo Geo-sektionen

NEStron 0.6.3b

Nes-emulatorn NEStron är ute i ny version. Nytt är:

 • Added automatic frameskip.
 • Added software stretch mode - choose from Hardware Stretch, Pixel Resize, Full Scanlines, 75% Scanlines, 50% Scanlines, 25% Scanlines, Interpolation, LED Display, and SmartScale.
 • Hopefully fixed some crashing bugs associated with game controllers.
 • Fixed joypad axis sensitivity problems.
 • Added Game Genie support.
 • Fixed a few games (Super Contra).
 • Fixed another sound bug in the savestate/loadstate features.
 • The GUI Window is now red :)
 • SaveRAM is now saved if a game writes to it, regardless of whether or not the ROM defines SaveRAM existent.

NEStron

6/9 2002


NeoPop v0.69

En ny version av NeoPop har släppts. Nytt är:

  Core v0.69
 • Fixed all of the GCC problems this time!

  Win32 v1.04
 • Fixed translation of the connect dialog caption.
 • Simplified the debugger layout.
 • Added some icons to the debugger go/stop buttons.
 • Added a breakpoint dialog with support for multiple points.
 • Added 'run to' and 'jump to' debugger buttons.
 • Added memory 'watcher'.
NeoPop

SNEeSe v0.721

En ny version av SNEeSe är ute. Nytt är:

 • Render: Removed some unused masking code for performance.
SNEeSe hemsida

Neo Geo CD till salu

Detta är inte direkt någon emulator-nyhet, men tål att nämnas ändå. Spelbutiken.se säljer ut ett ex. av allas vår egen favvo-maskin Neo Geo(CD) komplett med 19 fräsiga spel. Något att införskaffa så här inför höstmörkret kanske?

Direktlänk till annonsen

2/9 2002


FCE Ultra 0.81

Den superba NES-emulatorn FCE Ultra är uppdaterad till version 0.81. Detta är en stor uppdatering (trots den blygsamma versionsändringen) så vad som är nytt får ni läsa separat här istället.

FCE Ultras hemsida
NES Sektionen

MEKA v0.63b

En ny version av MEKA är ute. Nytt är:

 • [Windows] Disabled access to hardware YM-2413 emulation using OPL under Windows 2000 and XP, avoiding crashes in certain cases.
 • Removed rare PSG debugging messages that were accidentally left.
 • Fixed timing of the [ID]R transfer/comparaison Z80 opcodes.
 • Fixed Sega Keyboard mapping for the "Yen" key on Japanese keyboard (untested).
 • Performed some minor calling optimizations.
 • Updated Dutch, Deutsch, Italian, Spanish and Swedish translations with missing messages.
MEKAs hemsida
Sega Master System / Game Gear-sektionen

ArcadePC

Sugen på att göra din egna Arkadkabinett? Det behöver du inte, de finns faktiskt att köpa!! Kolla in denna sida!!! Fast det är klart, $3999.95 plus shipping and handling, dvs. ca. 40.000 SKR för deluxe versionen... Man kanske ska bygga sig en egen trots allt.

ArcadePC

RetroGaming Radio September 2002

Shane R. Monroe håller i detta radioprogram på Internet som handlar om retroprylar. I det nya avsnittet innehåller bl.a. en intervju med David Crane! Mannen bakom spelet Pitfall och skaparen av Activision.

RetroGaming Radio

 

Legal: Copyright ©1999-2001 Swedish Emulation News. All Rights Reserved. Swedish Emulation News
is not affiliated in any way with Nintendo, Sega, Sony, Atari, or any other company mentioned herein.
The consoles listed on this page are patented by their respective patent holders,
and the names are
trademarked by their respective trademark holders.